Uutiset

Kuljetuskalusto

Hiab ostaa brasilialaisen Argoksen kuormausnosturiliiketoiminnan

Cargotec-konserniin kuuluva Hiab on tehnyt sopimuksen brasilialaisen Argos Guindastes Indústria e Comércio Ltda:n kuormausnosturiliiketoiminnan ostamisesta. Argos on yksi Brasilian johtavista kuormausnosturivalmistajista. Yrityskaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2017 kolmannen neljänneksen aikana. Kaupan osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. 

Yrityskaupan myötä Hiab lujittaa markkinajohtajuuttaan laajentamalla toimintaansa Brasilian markkinoille. Kauppa luo myös vankan perustan Hiabin koko aluetta koskevalle liiketoiminnalle. 

Yksityisessä omistuksessa oleva Argos on perustettu vuonna 2002. Yritys on kasvanut merkittävästi perustamisestaan lähtien ja siitä on tullut yksi Brasilian kuormausnosturiteollisuuden johtavista toimijoista. Argoksella on tuotantolaitos Santo Antonio da Patrulhassa ja laaja jakeluverkosto Brasiliassa sekä koko Latinalaisessa Amerikassa. Argosin liikevaihto vuonna 2016 oli alle 10 miljoonaa euroa. Hiab työllistää Brasiliassa noin 60 työntekijää.

”Brasilia on yksi kuormausnosturien suurimmista markkina-alueista maailmassa. Läsnäolo Brasilian markkinoilla on erittäin tärkeää kuormausnosturiliiketoiminnan globaalille markkinajohtajuudelle. Argos-kauppa onkin yksi konkreettisista askelista kasvustrategiassamme, jonka tavoitteena on tehdä meistä kuormankäsittelyn markkinajohtaja maailmanlaajuisesti”, kertoo Hiabin johtaja Roland Sundén.

”Historiallisesti katsoen Argos on yksi Brasilian nosturimarkkinoiden johtavista laitevalmistajista ja toimittajista. Kaupan myötä Argoksen ja Hiabin toisiaan täydentävät tuotevalikoimat, laaja asennettu konekanta, vahva jakeluverkosto sekä Argos-tuotemerkin tunnettavuus tuovat meille tulevaisuudessa merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia”, toteaa Hiabin kuormausnosturiliiketoiminnan johtaja Joakim Andersson.

Lähde: Cargotec OYJ, lehdistötiedote 1.8.2017

Lue seuraavaksi