Uutiset

Autot

Liqui Moly valittiin ykköseksi

Neljän autolehden lukijat ovat valinneet Liqui Molyn jälleen ykköseksi

Auto Motor und Sportin ja Auto Zeitungin kohdalla Liqui Moly valittiin parhaaksi öljy-merkiksi kahdeksatta vuotta peräkkäin. Auto Bildin ja Motor Klassikin kohdalla kyse on seitsemännestä peräkkäisestä vuodesta. Rutinoitumisesta ja laakereilla lepäämisestä ei kuitenkaan ole merkkejä. ”Tulosten julkistus on meille erittäin jännittävä hetki. Melkein kuin Oscareiden jakotilaisuus”, Ernst Prost sanoo. ”Meille hyvä tulos lukijavalinnoissa on tärkeää, sillä kyse on demokraattisesta äänestyksestä, joka antaa rehellisen kuvan todellisuudesta.”

Moottoriöljyjen markkinoita hallitsevat suuret globaalit konsernit. Siitä huolimatta saksalainen keskisuuri yritys menestyy jättien keskuudessa ja on Saksassa ykkösenä sekä markkinaosuuden että asiakastyytyväisyyden suhteen. ”Meidät on jo valittu lähes kymmenen vuoden ajan parhaaksi öljymerkiksi, mutta menestyminen ei ole mikään itsestään selvä asia”, Saksan ja Itävallan myyntipäällikkö Günter Hiermaier sanoo. ” Menestys on tulosta kaikkien 850 työntekijän kovasta tiimityöstä. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaita tuotteita ja parasta palvelua.”

Liqui Molyn suosioon vaikuttavat monien markkinointitempausten lisäksi myös maailmanlaajuiset sponsorointipaketit. Viime kuukausien aikana yrityksen logo on näkynyt lukuisissa talviurheilutapahtumissa. ”Tällä hetkellä merkkimme näkyy moottoripyörien MM-sarjassa MotoGP:ssä, ja toukokuussa se tulee näkymään jääkiekon MM-kisoissa Tanskassa”, markkinointijohtaja Peter Baumann sanoo.

Markkinatunnettuus on tärkeää, mutta kovinta valuuttaa ovat laatu ja innovaatio. Sen vuoksi yritys investoi joka vuosi miljoonia tutkimukseen ja kehitykseen. Vuonna 2017 summa oli 5,3 miljoonaa euroa. ”Teemme läheistä yhteistyötä maailman suurimpien autonvalmistajien kanssa. Siten me pystymme tarjoamaan asiakkaille öljyjä, jotka täyttävät eri luokitusten vaatimukset”, kehityspäällikkö David Kaiser kertoo. ”Valikoimassamme on voiteluaineita sekä museoautoihin että uusinta moottoritekniikkaa hyödyntäviin autoihin.” Ja kaikki tuotteet testataan perusteellisesti, huolimatta voiteluaineen tyypistä. ”Siten me voimme taata tasaisen korkean tuotelaadun.” Tulevia moottoriöljysukupolvia kehittävät tutkijat pyrkivät varmistamaan, että saksalaiset Liqui Moly -voiteluaineet ovat tulevaisuudessakin Saksan pidetyimpiä ja parhaita.

Tietoja Liqui Molysta

Liqui Molyn maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen kattavaan valikoimaan kuuluu noin 4000 kemiallista tuotetta – niin moottoriöljyjä, lisäaineita, rasvoja, tahnoja, suihkeita, autonhoito-tuotteita, liimoja kuin tiivisteaineita. Vuonna 1957 perustettu Liqui Moly kehittää ja valmistaa tuotteensa yksinomaan Saksassa. Kotimarkkinoillaan yritys on lisäaineiden kiistaton markkinajohtaja, ja se valitaan toistuvasti parhaaksi öljymerkiksi. Omistaja Ernst Prostin johtama yritys markkinoi tuotteitaan yli 120 maassa, ja sen liikevaihto oli 532 miljoonaa euroa vuonna 2017.

Lue seuraavaksi