Uutiset

Autot

Nokian Renkaiden SnapSkan-palvelu laajenee Suomessa

Renkaiden kunnon tarkistaminen automatisoituu ja helpottuu sadoille tuhansille suomalaisille: Nokian Renkaiden SnapSkan-palvelu laajenee Suomessa.

Liikenneturvallisuutta parantava SnapSkan-palvelun neljä uutta palvelupistettä avataan Suomen isoimpiin kaupunkeihin. Suomen uusien pisteiden lisäksi palvelu laajenee Norjaan. Nokian Renkaiden yhdessä rengas- ja autonhuoltoketju Vianorin kanssa kehittämä SnapSkan on maailman ensimmäinen automaattinen ja yleisellä paikalla kaikille avoinna oleva renkaiden skannauspalvelu.                    

SnapSkan lyhyesti
SnapSkan tekee urasyvyyden mittaamisesta nopeaa ja tehokasta. SnapSkan-skanneri on sijoitettu parkkihallin sisään- tai ulosajoväylälle. Autoilijan ajaessa skannerirampin yli, SnapSkan mittaa renkaiden urasyvyyden automaattisesti 3D-skannauksella. Palvelu on täysin ilmainen. Maksuttoman raportin renkaiden kunnosta saa lähetettyään rekisteritunnuksen tekstiviestitse numeroon 18136 tai syöttämällä sen sivulle www.snapskan.fi. Digitaalinen ja helppolukuien raportti lähetetään suoraan mobiililaitteeseen. Raportin voi tilata myös jo ennen skannaustapahtumaa, näin sen saa heti skannauksen jälkeen automaattisesti. Jos raporttia ei tilata, kaikki SnapSkanin ajoneuvosta keräämä tieto poistuu viikon kuluessa. Raportti listaa renkaiden urasyvyydet ja kertoo, onko uusiin vaihtamiselle tarvetta. Samalla lähetetään myös koodi, jolla saa alennusta uusista renkaista valituissa myymälöissä.       

SnapSkanin tavoite on parantaa tulevaisuudessa miljoonien ihmisten tieturvallisuutta. Palvelun idea on sijoittaa mittapisteet paikkoihin, joissa autoilija liikkuu muutenkin, eli erillistä pysähdystä tai ajomatkaa mittauspisteelle ei tarvita. Raportin renkaiden kunnosta autoilija saa suoraan omaan älylaitteeseensa. SnapSkan mittaa kaikkien henkilöautojen ja kaikkien rengasvalmistajien renkaat.

Kuluttajalle ilmaisen SnapSkan-palvelun neljä uutta pistettä avataan tällä viikolla Helsingin P-CityForumin, Vantaan Kauppakeskus Myyrmannin Q-Parkin, Tampereen P-Hämpin sekä Oulun P-Kivisydän-parkkihalleihin. SnapSkan-palveluverkoston kattavuutta täydentävät eri puolille Suomea Vianorin palvelupisteisiin sijoitetut SnapSkan-skannerit.

Tavoitteena turvallisemmat tiet
Suomessa on liikennekäytössä liki kolme miljoonaa henkilö- ja pakettiautoa, joista jopa 250 000 päätyy tien päälle huonokuntoisilla tai välttävillä kesärenkailla. Autonrengasliiton tutkimuksen (Kesärengastutkimus 2016) mukaan 40 % suomalaisista arvioi renkaidensa kunnon väärin, huonokuntoisilla renkailla ajavista jopa lähes 75 %. Maksuton SnapSkan tekee renkaiden kunnon seuraamisesta autoilijalle vaivatonta ja nopeaa.
”Olemme saaneet asiakkailta SnapSkanista valtavasti positiivista palautetta. Haastatelluista 80 prosenttia arvioi palvelun vaivattomaksi ja suosittelisi sitä muille. 70 prosenttia koki palvelun parantavan tieturvallisuutta”, sanoo SnapSkan-palvelusta vastaava Ville Nikkola Nokian Renkailta.

Taustalla aito välittäminen
Nokian Renkailla palvelun kehittämisen taustalla on halu tarjota palvelua, joka kertoo aidosta välittämisestä.
”Välittäminen ja turvallisuus ovat kaiken toimintamme ytimessä. SnapSkan on lajissaan ainutlaatuinen kuluttajapalvelu, ja se erottaa meidät muista rengasvalmistajista. SnapSkanin avulla saamme kommunikoitua autoilijoille tiedon sekä heidän oman autonsa renkaiden kunnosta että renkaiden kunnon vaikutuksesta yleisesti ajoturvallisuuteen”, toteaa Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen.

SnapSkan valtaa alaa myös ulkomailla, kun uusi palvelupiste avataan Norjassa, Oslossa. Kyseessä on SnapSkanin ensimmäinen Suomen ulkopuolinen piste. SnapSkan-palvelu esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushissa. Palvelun prototyyppi oli käytössä Helsingin Q-Park Iso Erottajan parkkihallissa, ja Turun pistettä varten palvelua ja sen takana olevaa teknologiaa kehitettiin edelleen.
”Olemme kehittäneet asiakaskokemuksien pohjalta koko SnapSkan-kuluttajapalvelua skannauksesta raporttiin asti. Skannaustapahtuma on mukavampi ja autoilijan kännykkään saama raportti kertoo renkaiden kunnosta selkeämmin. Arvioimme, että palvelu on nyt valmis leviämään yhä suuremmalle autoilijajoukolle”, Nikkola kertoo.

Lähimmän SnapSkan-palvelupisteen löydät Nokian Renkaiden verkkosivuilta.

 

 

Lue seuraavaksi