Uutiset

Autot

Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyö laajenee

– uudet kaasutankkausasemat Raisioon, Kuopioon ja Tampereelle

Gasum ja IKEA Suomi tiivistävät vuoden 2019 aikana entisestään yhteistyötään: Gasum avaa tankkausaseman Raision IKEA-tavaratalon yhteyteen. Lisäksi tavoitteena on avata asemat Kuopion ja Tampereen yhteyteen myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Jo IKEA-tavaratalojen yhteyteen avatut kaasutankkausasemat Espoon Lommilassa ja Vantaan Porttipuistossa ovat olleet erittäin suosittuja kuluttajien keskuudessa. Uudet asemat ovat tuoneet auki ollessaan liikenteeseen yli neljän miljoonan ajokilometrin edestä puhdasta polttoainetta ja liikenteen CO2-päästöjä on vähennetty noin 600 tonnilla verrattuna bensiiniin.

Kuluttajat ja yritykset voivat tulevaisuudessa tankata kaasuautoihinsa ympäristöystävällistä biokaasua Raision, Kuopion ja Tampereen IKEA-tavaratalojen yhteydessä. Gasumin ja IKEA Suomen tavoite on tuoda tavaratalojen yhteyteen uudet kaasutankkausasemat vuoden 2019 aikana. Uudet kaasutankkausasemat ovat osa Gasumin ja IKEA Suomen tiivistyvää yhteistyötä, jossa yhtenä päämääränä on laajentaa vähänpäästöisen liikennekaasun saatavuutta.

”Haluamme tukea asiakkaitamme kestävämmän arjen valinnoissa. Hyödyntämällä ravintoloissamme syntyvän ruokajätteen autojen polttoaineeksi pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vastuullisen tankkausvaihtoehdon yhä useammilla IKEA-tavaratalopaikkakunnilla. Samalla, kun hyödynnämme IKEA-ravintoloista syntyvän vähäisen ruokajätteen, panostamme jatkossakin myös ruokahävikin vähentämiseen”, IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Jessica Lehtinen kertoo.

Osana Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyötä IKEA-ravintoloiden ruokahävikkiä hyödynnetään raaka-aineena biokaasun tuotannossa. IKEA Suomen tavoitteena on myös uudistaa vähitellen henkilöstön käytössä olevat autot sekä IKEA-bussit biokaasulla tai muulla ympäristöystävällisellä polttoaineella toimiviksi ajoneuvoiksi. Näin edistetään vähäpäästöisiä liikenneratkaisuja ja kunnianhimoisiin liikenteen päästövähennyksiin pääsemistä.

Kaasutankkausasemilla suuret päästövähennykset

IKEA-tavaratalojen yhteyteen avattiin vuoden 2018 aikana kaksi kaasutankkausasemaa: Espoon Lommila oli maailman ensimmäinen IKEA-tavaratalon yhteyteen avattu kaasutankkausasema. Lommilan jälkeen tankkausasema avattiin myös Vantaan Porttipuistoon.

Alle vuodessa tankkausasemat ovat nousseet kuluttajien keskuudessa erittäin suosituiksi ja ovat pääkaupunkiseudun myydyimpien asemien joukossa volyymimäärällä mitattuna. Uudet asemat ovat tuoneet auki ollessaan liikenteeseen yli neljän miljoonan ajokilometrin edestä puhdasta polttoainetta ja liikenteen CO2-päästöjä on vähennetty noin 600 tonnilla verrattuna bensiiniin.

”Olemme iloisia yhteisestä tavoitteesta tuoda kolme uutta kaasutankkausasemaa IKEA-tavaratalojen yhteyteen kuluvan vuoden aikana. Jo rakennetut tankkausasemat Espoossa ja Vantaalla ovat olleet suuri menestys ja kaasuautoilijat ovat käyttäneet niitä aktiivisesti. Tankkausasemat lisäävät kaasun saatavuutta uusilla alueilla sekä tukevat entisestään liikenteen päästövähennystavoitteiden saavuttamista”, kertoo Gasumin liikenteen kehityspäällikkö Markus Kaarlela.

Biokaasu on täysin kotimainen ja uusiutuva liikennepolttoaine, jota tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä ja jätevesilietteestä sekä maatalouden sivuvirroista. Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

Raision kaasutankkausaseman rakennustyöt alkavat maaliskuun aikana ja asema avataan kesäkuussa 2019. Tavoitteena on avata kuluvan vuoden aikana tankkausasemat myös Kuopion ja Tampereen IKEA-tavaratalojen yhteyteen. Kuopion ja Tampereen tankkausasemat palvelevat myös raskasta liikennettä.

Lue seuraavaksi