Uutiset

Autot

Heinäkuussa rekisteröitiin viime vuotta vilkkaammin uusia autoja

Pakettiautojen ensirekisteröinnit kääntyivät alkuvuoden kasvun jälkeen lievään vähenemään. Uusia pakettiautoja rekisteröitiin heinäkuussa 870, joka on 2,8 prosenttia viime vuoden heinäkuuta vähemmän. Pakettiautoja on heinäkuun loppuun mennessä ensirekisteröity yhteensä 9 521, joka on 2,8 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Viime vuonna ensirekisteröitiin enemmän pakettiautoja kuin kertaakaan 2010-luvulla, sillä ensirekisteröintien määrä kasvoi noin 15 500 pakettiautoon. Kuluvana vuonna rekisteröintimäärän ennakoidaan kasvavan hieman viime vuoteen nähden.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin heinäkuussa 243, mikä on 11,5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Tammi-heinäkuussa on ensirekisteröity 9,9 prosenttia enemmän kuorma-autoja kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Pienten alle 6 tonnin kuorma-autojen ensirekisteröintien määrä on ollut tänä vuonna selvässä kasvussa. Suuria yli 16 tonnin kuorma-autoja on ensirekisteröity lähes sama määrä kuin vastaavaan aikaan viime vuonna

Heinäkuussa rekisteröitiin 73 uutta linja-autoa. Linja-autoja on tänä vuonna ensirekisteröity 264, joka on 13,8 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Heinäkuussa rekisteröitiin 9 579 uutta henkilöautoa, mikä on 8,2 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Uusia henkilöautoja on tammi-heinäkuussa rekisteröity 79 186, joka on 8,0 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammi-heinäkuussa.

Automaattivaihteistojen ja katumaasturien kysyntä on edelleen kasvussa

Automaattivaihteiston suosio on viime vuosina kasvanut tasaisesti. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla ensirekisteröidyistä henkilöautoista enää kolmannes oli manuaalivaihteisia, kun niiden osuus vielä viisi vuotta sitten oli 55 prosenttia. Automaattisten ja portaattomien vaihteistojen suosio alkaa tasaantua, mutta on edelleen maltillisessa kasvussa. Automaattivaihteistot yleistyvät myös uusissa pakettiautoissa, sillä lähes kolmannes alkuvuonna ensirekisteröidyistä pakettiautoista oli automaattivaihteisia. Vielä viisi vuotta sitten automaattivaihteistojen osuus uusissa pakettiautoissa oli noin viidennes.

Katumaasturien osuus ensirekisteröinneistä on edelleen kasvussa. Lähes 30 prosenttia vuoden ensimmäisen puoliskon aikana ensirekisteröidyistä autoista oli katumaastureita. Erityisesti keskikokoisten katumaasturien osuus on ollut kasvussa. Alkuvuoden ensirekisteröinneissä näkyy selvästi myös romutuspalkkion vaikutus, sillä romutuspalkkiolla on hankittu eniten pienikokoisia B-segmentin ja keskikokoisia C-segmentin autoja. Romutuspalkkio on nostanut B-segmentin osuuden ensirekisteröinneistä lähes 20 prosenttiin, sillä romutuspalkkiolla hankituista autoista lähes 70 prosenttia edustaa B-segmenttiä.

Heinäkuun ensirekisteröintitilastot

Segmenttitilastot

Lue seuraavaksi