Uutiset

Autot

Hiab uudistaa kevyen sarjan kuormausnosturivalikoimaansa

Cargotec-konserniin kuuluva Hiab tuo markkinoille uudistetun HIAB-kuormausnostureiden sarjan 4-11 tonnimetrin kapasiteettiluokkiin. Tässä uudistetussa HIAB-kuormausnosturisarjassa lujuus ja luotettavuus yhdistyvät helppokäyttöisyyteen. Neljä erilaista ohjausjärjestelmää, joko radio-ohjauksella tai ilman, varmistavat, että asiakas voi valita nosturiinsa heille tarkkuustasoltaan parhaiten sopivimman järjestelmän.

”Kun aloitimme tämän HIAB-kuormausnosturisarjan kehitystyön, halusimme varmistaa, että uudistetut laitteemme helpottavat käyttäjiensä työtä ja tekevät siitä turvallisempaa samalla, kun ne lisäävät tehokkuutta. Nämä ominaisuudet ovat kokemuksemme mukaan asiakkaidemme mielestä tärkeimmät kuormausnosturin valintaan vaikuttavat tekijät. Kevyiden kuormausnosturien ainutlaatuisen X-4 SPACE -järjestelmän ansiosta käyttäjä voi käsitellä nosturia erittäin helposti myös suuremmilla kuormausnopeuksilla”, kertoo Hiabin kevyen sarjan kuormausnosturivalikoiman johtaja Jan Vink.

Koska kevyet HIAB-nosturit on valmistettu kestävästä suurlujuusteräksestä, niillä voi käsitellä matalasta painostaan huolimatta myös raskaita kuormia. Ulkoisen näytön ansiosta kuljettaja saa paremman yleiskuvan toiminnassa olevan nosturin kuormitustilanteesta ja mahdollisista huoltotarpeista. Valitusta ohjausjärjestelmästä riippuen saatavilla on laaja valikoima kapasiteettia, kestävyyttä, joustavuutta ja turvallisuutta parantavia ominaisuuksia. Tällaisia ominaisuuksia ovat muun muassa puoliautomaattinen pysäköintijärjestelmä, kuormanvakautusjärjestelmä sekä erilaiset kaukohallintajärjestelmät.

”Jotta loppuasiakkaamme voisivat välttää tarpeettomia seisonta-aikoja, kevyet HIAB-nosturit on suunniteltu helpompaa päivittäishuoltoa silmällä pitäen. Tärkeimmät säännöllistä huomiota tai huoltoa vaativat osat ja komponentit on sijoitettu paikkoihin, joissa niitä on helppo käsitellä. Hyvä esimerkki tästä on nosturin jalustan yhteyteen asennettu öljysäiliö, jonka ansiosta kuorma-auton alustan komponentteja ei tarvitse asennuksen yhteydessä siirtää tai järjestää uudelleen, ja toisaalta myös huoltotoimenpiteet on helppo toteuttaa. Uusiin malleihin on saatavilla myös muita useita eri lisävarusteita helpottamaan kiinnitystä alustaan. Asennus on suunniteltu mahdollisimman kevyttä kokonaispainoa silmällä pitäen”, Vink jatkaa.

Kevyen sarjan kuormausnostureihin myönnetään markkinoiden ainoana laitteena kahden vuoden takuu. Lisäksi nosturin teräsrakenteelle myönnetään muiden HIAB-kuormausnostureiden tapaan viiden vuoden takuu. ”Luotettava suorituskyky ja tuottavuus taataan kattavan huoltoverkostomme avulla”, Vink sanoo.

”Hiab asettaa vaatimukset kuormausnosturiteollisuudelle. Haluamme olla kuormausnostureiden tuotemerkeissä ykkönen ja asiakkaidemme luotettava kumppani, joka tarjoaa markkinoiden parhaimmat ratkaisut. Kahden viime vuoden aikana olemme onnistuneesti uudistaneet keskiraskaat nosturimme ja nyt  kevyet kuormausnosturimme. Asiakkailtamme saamamme positiivinen palaute kertoo meidän olevan kehitystyössämme oikealle tiellä”, toteaa HIAB-kuormausnostureiden johtaja Joakim Andersson.

Lue seuraavaksi