Uutiset

Autot

Kesäpesti automyyjänä

‒ startti myyntiuralle ja vakituinen työ?

Kamux palkkaa tänä kesänä 50 kesätyöntekijää automyyjäksi eri puolella Suomea sijaitseviin liikkeisiin. Kesäpesti odottaa nuoria, joilla on reipas asenne ja jotka ovat oma-aloitteisia sekä innokkaita oppimaan kollegoiltaan. Kesätyö tarjoaa arvokasta myyntikokemusta ja mahdollisesti myös vakituisen työn Kamuxilla.

Kamux on vuosittain palkannut automyyjiä kesätöihin, niin myös tänäkin kesänä. Maaliskuussa starttaavan kesätyöhaun myötä 50 nuorta saa kesäpestin eri puolilla Suomea sijaitseviin liikkeisiin.

Kamuxin Suomen maajohtaja Tommi Iiskonmäki painottaa, että asenteella on enemmän merkitystä kuin kokemuksella, mutta kaikenlainen kokemus katsotaan tietenkin eduksi.

”Kesätyöntekijät tekevät Kamuxilla samaa myyntityötä kuin vakituiset myyjätkin. Työpäiviin kuuluu asiakastyötä sekä kasvokkain että puhelimitse. Lisäksi automyyjät etsivät ostettavaksi sopivia autoja ja ovat yhteydessä yhteistyökumppaneihin sekä kuvaavat autoja myyntiä varten”, kertoo Tommi Iiskonmäki.

”Kesätyö automyyjänä antaa varmasti arvokasta kokemusta mihin tahansa myyntityöhön. Asiakastyössä asenteella on suuri merkitys, siksi painotamme sitä. Työ tekijäänsä opettaa, mutta annamme perehdytyskoulutuksen ja aina esimieheltä ja kollegoilta voi kysyä apua”, Iiskonmäki kannustaa.

Artun kesätyöstä tulikin pidempi pesti

Hämeenlinnan Kamuxin myymälässä kesällä 2016 aloittanut Arttu Purtanen on yksi niistä, joille kesätyö antoi myös vakituisen työpaikan ja mahdollisuuden edetä uralla.

”Kun Kamuxilla avautui kesätyönhaku, ajattelin rohkeasti hakea. Minulla oli jonkin verran kokemusta myyntityöstä, ja kiinnostus autoja kohtaan oli herännyt jo ammattikorkeakoulussa. Rohkaistuin hakemaan, kun Kamuxilla työskentelevä ystäväni kertoi kokemuksestaan. Hakiessani näin mahdollisuuden saada jalkani oven väliin ja päästä tekemisiin autojen kanssa”, Purtanen muistelee omaa kokemustaan.

”Minut yllätti positiivisesti työn monipuolisuus, sillä myyjällä on samaan aikaan sekä paljon vastuuta että vapautta tehdä asioita. Työn vaihtelevuuden lisäksi koin hyväksi, että omalla tekemisellä voi vaikuttaa työssä pärjäämiseen. Ja kyllä hyvä työporukka tuli bonuksena”, Purtanen kertoo.

Yhden kesän automyyjä, kolmantena jo myymälävastaava

”Kesätyö innosti minua ja halusin tehdä automyyjän työtä myös tulevaisuudessa. Yritin parastani ja tämä kannatti, sillä kesän lopuksi Kamux tarjosi minulle vakituista työsuhdetta. Olen päässyt myös mukavasti etenemään, ja nykyään työskentelen myymälävastaavana Kamuxin Lempäälän Ideaparkin myymälässä”, Purtanen toteaa.

Kesätöissä automyyjänä

Kamuxin Suomen maajohtaja Tommi Iiskonmäki antaa vinkkejä kesätyönhakuun ja kesätöissä menestymiseen. Samat ohjeet pätevät myös monelle muulle uudessa työpaikassa aloittaneelle.

  • Kamuxille voi hakea kesätöihin, vaikka alalta ei olisi ennestään kokemusta tai autojen tekniikasta ennestään vahvaa tietämystä. Hakemuksessa on hyvä käydä perustietojen lisäksi ilmi myös ahkeruus ja ulospäinsuuntautuneisuus.
  • Asenteella on suurin merkitys, kun palkataan kesätyöntekijöitä. Kamuxilla arvostetaan oma-aloitteisuutta, reippautta ja nopeaa omaksumiskykyä.
  • Kaikki aikaisempi työkokemus on hakijalle eduksi, ja erityisesti arvostetaan aikaisempaa kokemusta myynnistä.
  • Työn oppi parhaiten tekemällä. Jokainen työntekijä käy läpi perehdytyskoulutuksen oman esimiehensä kanssa. Kannattaa seurata myös kokeneempien kollegojen työskentelyä ja kysyä heiltä apua.
  • Ahkeruudella ja hyvällä asenteella saavuttaa jo paljon. Hyvin tehty kesätyö voi poikia vakituisen työpaikan.

Lue seuraavaksi