Kuopion palveluliikenteeseen neljä uutta autoa

Savonlinjan kesäkuussa tilaamat neljä VDL MidCity -linja-autoa ovat aloittaneet liikennöinnin Kuopion palveluliikenteessä lokakuun alussa. VDL toteutti Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI -alustaan pohjautuvien autojen korimuunnokset.

Mercedes-Benzin valtuuttamana VDL jatkoi Sprintereiden koria 700 millimetrillä keskeltä autoa. Lopputuloksena syntyi kokonaispituudeltaan 8 metriset autot, joissa on poikkeuksellisen suuri esteetön matalalattia-osa, johon mahtuu helposti kaksi pyörätuolia. Pyörätuolipaikkojen lisäksi autoissa on 14 kiinteää turvavöillä varustettua istumapaikkaa sekä 4 klaffi-istuinta. Seisomapaikkoja on rekisteröity kymmenelle matkustajalle.

Autojen tehokas ilmastointijärjestelmä pitää sisälämpötilan miellyttävänä kesälläkin ja Suomen olosuhteisiin mitoitettu lämmitysjärjestelmä takaa lämpimän kyydin myös kireinä pakkaspäivinä. Matkustusviihtyvyyttä lisäävät Savonlinjan brändivärein verhoillut puolituristi-istuimet, suuret tummennetut panoraamasivuikkunat verhoineen, LED-valaistus sekä USB-latauspistokkeet.

Kuopiossa ja muissakin keskisuurissa kaupungeissa toimiva palveluliikenne PALI on perinteisen linja-autoliikenteen ja taksiliikenteen välimuoto. PALIssa on erityisesti otettu huomioon iäkkäämpien ja toimintaesteisten henkilöiden esteettömyys tarpeet. Se onkin saavuttanut erityisesti vanhusväestön ja vammaisten suosion, vaikka onkin osa kaikille avointa joukkoliikennettä.