Uutiset

Autot

Laadukkaat ajovalot lisäävät liikenneturvallisuutta

Suomen talvi on tunnetusti pitkä ja pimeä, mikä luo omat haasteensa autolla liikkumiseen. Kun tie ei ole valaistu, vaaditaan ajoneuvon lampuilta parempia ominaisuuksia, jotta kuljettaja pystyy havaitsemaan tiellä olevat esteet, jalankulkijat sekä pusikossa lymyilevät peurat ja hirvet. Panostus laadukkaisiin ajovaloihin vähentää silmien rasitusta ja kuljettajan väsymistä, joten autossa on turvallisempaa matkustaa.

Osramin Xenarc -kaasupurkauslamput ovat laadukas ja tyylikäs ratkaisu pimeneviin iltoihin. Ksenonlamput ovat kirkkaampia kuin perinteiset, kellertävät halogeenilamput, joten liikennemerkit ja tienvarsien kohteet ovat helpommin havaittavissa. Ksenonlamput ovat pitkäkestoisia ja ne tulee vaihtaa aina pareittain. Kaasupurkauslamput eivät vain yhtäkkiä sammu, vaan niiden teho hiipuu pikkuhiljaa. Lamppujen teho tulee tarkistaa vähintään 100 000 ajokilometrin välein ja lamppujen vaihtaminen on paras jättää ammattilaiselle.

Xenarc Night Breaker Unlimited

Xenarc Night Breaker Unlimited on tuoteperheen kirkkain ksenonlamppu, joka tuottaa jopa 70 % enemmän valoa verrattuna perinteiseen ksenonlamppuun. Night Breaker Unlimitedin kirkas, valkoinen valo ja noin 20 metriä pidempi valokeila auttavat sinua havaitsemaan tiellä olevat esteet aikaisemmin, joten sinulle jää enemmän aikaa reagoida.

Xenarc Night Breaker Unlimited on ihanteellinen vaihtoehto, kun haluat maksimoida näkökenttäsi ja tehdä pimeässä ajamisesta mahdollisimman mukavaa ja turvallista. Lamppujen valkoisempi valo myös ehkäisee silmien väsymistä.

Xenarc Cool Blue Intense

Tässä lampussa yhdistyvät huipputeknologia ja tyylikkyys. Xenarc Cool Bluen Intense -ksenonlamppujen tuottama 6000 kelvinin kirkas, sinivalkoinen valo paitsi näyttää hyvältä, myös parantaa kontrastien näkemistä. Lamput tuottavat noin 20 % enemmän valoa kuin perinteiset ksenonlamput, joten ne sopivat hyvin Suomen pimeään talveen.

Xenarc Original

Xenarc Original -lamput ovat tehokas ja kestävä valinta. Tavallisiin halogeenilamppuihin verrattuna ksenonlamput tuottavat jopa 100% enemmän valoa ja valon sävy on lähempänä päivänvaloa, mikä vähentää kuljettajan silmien väsymistä. Kaikki Xenarc Original -sarjan lamput ovat alkuperäislaatua ja monet autonvalmistajat käyttävät niitä ensiasennuslamppuina. OSRAM tarjoaa Xenarc Original -lampuille neljän vuoden takuun, joten lamppujen vaihtoa ei todellakaan tarvitse jatkuvasti murehtia.

Lue seuraavaksi