Uutiset

Autot

Lumilautailija Enni Rukajärven auto on Nissan LEAF

Lumilautailija Enni Rukajärvi aloittaa yhteistyön Nissan Nordic Europen kanssa ja saa käyttöönsä täyssähköauto Nissan LEAFin.

Täyssähköauto Nissan LEAF on Enni Rukajärven valinta, koska kestävä kehitys ja puhdas luonto ovat tärkeä osa hänen arvomaailmaansa.

Kuusamosta maailmankartalle ponnistanut 28-vuotias lumilautailija Enni Rukajärvi kuuluu menestyneimpiin suomalaisiin talviurheilijoihin. Suomen mestaruuksien ja olympiamitaleiden lisäksi hänen saavutuksiaan ovat mm. naisten TTR-kiertueen kokonaisvoitto, X-Games-tapahtuman voitto sekä US Openin voitto.

Enni on palkittu myös Vuoden esikuva -palkinnolla Suomen urheilugaalassa vuonna 2017. Puhdasta suomalaista luontoa rakastava Enni ottaa esikuvan roolinsa vakavasti, ja se näkyy myös hänen huolella harkituissa yhteistyökumppanivalinnoissaan.

”On hienoa, että minun ja Nissanin ajatukset kohtaavat. Päästötön sähköauto on täydellinen ratkaisu minulle. Mielestäni sähköautoilu on yksi merkittävimmistä tämänhetkisistä ratkaisuista matkalla kohti kestävämpää kehitystä. Olen iloinen nähdessäni sähköautoilun yleistyvän ja uskon, että tulevaisuudessa sähköautoilu on vieläkin helpompaa”, Enni Rukajärvi sanoo.

Enni on nimensä mukaisesti kotoisin Kuusamosta, Rukajärven kylästä. Välimatkat ovat pitkiä ja pakkasta voi olla reilustikin. Täyssähköauto sopii erinomaisesti Kuusamon talveen ja vaativiin olosuhteisiin.

”Olen jo pitkään harkinnut sähköauton hankkimista, sillä tarvitsen autoa aina, kun olen kotikonnuillani Kuusamossa. Odotan innolla, millaisille laskureissuille pääsenkään hurauttamaan LEAFillani!”

Enni on tullut tunnetuksi aktiivisena vastuullisuuden ja kestävän kehityksen puolestapuhujana. Nissan Suomen maajohtaja Tommi Luopajärvi on tyytyväinen Nissanin voidessa kiinnittää Ennin kaltaisen vaikuttajan Nissanin talliin. ”Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat tärkeitä arvoja myös meille Nissanilla. Samalla olemme iloisia voidessamme tukea Ennin kaltaisen, omaa tietään kulkevan urheilijan matkaa kohti uusia onnistumisia.”

Nissan LEAF on maailman myydyin täyssähköauto. Se tarjoaa täysin uudenlaisen ajokokemuksen, joka on suunniteltu viemään ihmisiä paikasta toiseen hauskemmalla ja turvallisemmalla tavalla – kiinteässä yhteydessä ympäristöönsä. Nissan LEAF on Nissanin Intelligent Mobility -vision lippulaivamalli, joka tuo yhteen älykkään käyttövoiman, älykkäät ajo-ominaisuudet ja älykkään integroinnin ympäröivään infrastruktuuriin.

Enni Eriika Rukajärvi (s. 13. toukokuuta 1990 Kuusamo) on suomalainen lumilautailija. Hän on saavuttanut slopestylessa maailmanmestaruuden 2011 sekä kaksi olympiamitalia vuosina 2014 ja 2018. Muita saavutuksia mm. naisten TTR-kiertueen kokonaisvoitto, X-Games-tapahtuman voitto, US Openin voitto. Rukajärvi palkittiin Suomen urheilugaalassa Vuoden esikuvana vuonna 2017.

Lue seuraavaksi