Uutiset

Autot

Maailman suurin kuorma- ja linja-autojen huoltohenkilöstön kilpailu Volvo VISTA käynnistyy

VISTA, Volvo International Service Training Awards, -kilpailuun osallistuu yli 18 000 henkilöä maailmanlaajuisesta Volvo Trucks ja Buses huoltoverkostosta. Kilpailun kautta Volvo toimipisteissä työskentelevä henkilöstö pääsee kehittämään osaamistaan entisestään. VISTA on yksi Volvon tavoista kehittää asiakaspalvelun laatua ja asiakastyytyväisyyttä.

VISTA -kilpailun tärkeimpiin tavoitteisiin kuuluu tiimityön parantaminen, oman osaamisen kehittäminen sekä ryhmähengen ja yhteenkuuluvuuden nostattaminen. Asiantuntevan ja motivoituneen henkilöstön ansiosta vianmääritykset ja kuorma- sekä linja-autojen korjaukset ja huollot voidaan Volvolla tehdä kerralla oikein, eli oikeaaikaisesti ja laadukkaasti. Nämä taidot ovat ensisijaisen tärkeitä, jotta kuorma- ja linja-autojen käyttöaste on Volvon asiakkaille varmasti paras mahdollinen.

– VISTA parantaa osaamistamme ja motivoi meitä tarjoamaan maailman parasta huoltopalvelua. Vista -kilpailu auttaa henkilöstöämme palvelemaan asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla, Volvo Trucksin toimitusjohtaja Claes Nilsson kertoo. Kilpailuun on Suomessa tällä hetkellä ilmoittautunut 80 joukkuetta ja lähes 270 henkilöä.

– Aikaisemmissa kahdessa kilpailussa maailmanmestaruus on matkannut Tampereen Volvo Truck & Bus Centerin ”Team Harjulle”. Joten, suomalaisilta odotetaan vahvaa suoriutumista myös tämän vuoden 60-vuotisjuhlakilpailusta, Volvo Finland Ab:n koulutuspäällikkö Mikko Halinen kertoo.

VISTA: mekaanikkojen, varaosahenkilöiden sekä työnjohdon kilpailu VISTA -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1957. Alun perin kilpailuun osallistui vain ruotsalainen Volvo-henkilöstö. Vuoteen 1977 mennessä kilpailu oli laajentunut jo kaikille mantereille, ja siihen osallistui valtuutettuja Volvo jälleenmyyjiä kaikkialta maailmasta. Nykyään VISTA järjestetään joka toinen vuosi ja on maailman suurin korjaamo- ja huoltohenkilöstölle tarkoitettu kilpailu.

VISTA -kilpailuun voivat osallistua Volvo Trucks ja Volvo Buses -jälleenmyyjät ja heidän palveluksessaan työskentelevät mekaanikot, varaosahenkilöt ja työnjohtajat eri puolilta maailmaa. Kunkin markkina-alueen voittajat pääsevät kilpailemaan semifinaaleihin, jotka tullaan järjestämään huhtikuussa 2018 Göteborgissa. Maailmanmestaruusfinaalissa kaikkiaan 240 tiimiä kilpailee kolmen viikon ajan. Semifinaalien 40 parasta joukkuetta pääsee finaaliin, joka järjestetään Brasiliassa, Curitibassa kesäkuussa 2018.

VISTA 2017–18 -kilpailun päivämäärät
Viralliset avajaiset 27.6.2017
Ilmoittautuminen avautui 4.9.2017
1. teoriaosuus 7.–30.11.2017
2. teoriaosuus 30.1.–20.2.2018
Semifinaalit, Göteborg, Ruotsi 9.–27.4.2018
Finaalit, Curitiba, Brasilia 25.–29.6.2018

Lue seuraavaksi