Uutiset

Kuljetuskalusto

Mäkinen soitatti Maamme-laulua Nürnburgringillä

Mad-Croc Racingin ratakuorma-autoilija Mika Mäkinen ajoi Saksan Nürburgringin moottoriradalla kolmesta BTRC-startista kaksi voittoa ja sijoittui kertaalleen kolmanneksi. Sinivalkoisten ykkössijojen kunniaksi yleisölle soitettiin Maamme-laulu pitkän tauon jälkeen ja vieläpä kahdesti.

”Olihan se komiaa kuunnella kansallislaulumme ja kahdesti. Minulla on aiemmin ollut Nürburgringillä aina epäonnea, mutta nyt nämä kaksi voittoa ja kolmas sija paikkasivat paljon”, Mäkinen iloitsi kilpailu jälkeen.

Brittien BTRC-sarja oli vierailulla Nürburgringillä, jossa ajettiin myös ratakuorma-autojen EM-pisteistä. Mäkisen komea tulos nosti hänet brittisarjassa tukevalle piikkipaikalle.

”Ennen kisaa pääsimme vaihtamaan edellisissä kisoissa harmia tuottaneet moottorin nokka-akselit ja suuttimet uusiin. Niiden takia viidestä lähdöstä jäi pisteet tulematta. Saksassa Sisu toimi hienosti. Ainoastaan ensimmäisessä startissa turbon letku kului puhki ja paineet alenivat. Silti kolmas”, Mäkinen muistutti.

”Kun auto nyt toimii niin jatkossa voimme keskittyä muun muassa alustan säätämiseen. Uskon, että tästä vielä hyvä tulee. Piste-etumatka ei vielä tyydytä, jatkossa otetaan voittoja lisää”, Mäkinen suunnitteli.

Viikonlopulle oli merkitty myös BTRC-sarjalle neljäs lähtö, joka jäi moottoririkon takia ajamatta

”Lämmittelykierroksella edellä ajanut auto päästi kaikki öljyt radalle ja auto ei älytty liputtaa sivuun. Järjestäjät siivosivat rataa reilut viisi tuntia ennen kun he luovuttivat ja kilpailun kolme viimeistä lähtöä jäi ajamatta. Radalla on öljynimeytysainetta niin paljon että se näyttää ihan hiekkakentältä. Tuomariston päätös oli oikea.”

Saksan kisaan osallistui myös Sami Ojanen, joka ajoi Ivecolla sijat 6-11-8. Viikonlopun kolmannessa lähdössä Ojanen ajoi maaliin kolmantena, mutta keltaisen lipun aikana suoritettu ohitus toi aikasakon, joka pudotti hänet kahdeksanneksi.

Britannian avoin BTRC -ratakuorma-autosarja jatkuu kolmen viikon kuluttua 22.-23. heinäkuuta Doningtonin moottoriradalla Englannissa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua. Sarja päättyy marraskuun alussa Brands Hatchiin.

Ratakuorma-autojen Britannian BTRC-mestaruussarja, Nürburgring, Saksa:

Lähtö 1:

1. Frans Smit (NED) Scania 27:18,831 2. Rody Smit  (NED) Volvo + 10,227 3. Mika Mäkinen Sisu SL250 + 10,402 ….6. Sami Ojanen Iveco Stralis + 30,035

Lähtö 2:

1. Mika Mäkinen Sisu SL 250 33:32,600  2. Frans Smit (NED) Scania + 4,545 2. Rody Smit (NED) Volvo + 9,595 …11. Sami Ojanen Iveco + 1 kierros

Lähtö 3:

1. Mika Mäkinen Sisu SL 250 28:29,867 2. Steven Powell  (GBR) ERF + 17,457 3. Frans Smit  (NED) Scania + 28,252 ….8. Sami Ojanen Iveco + 58,245