Uutiset

Autot

Neste MY -uusiutuva diesel lanseerataan Latvian markkinoille

Neste on lanseerannut Neste MY uusiutuvan diesel™ -polttoaineen Latvian markkinoille. Tuote on valmistettu kokonaan uusiutuvista raaka-aineista, ja sen avulla kasvihuonekaasupäästöjä voidaan vähentää jopa 90 % perinteiseen fossiilisen dieselin käyttöön verrattuna. Neste MY uusiutuva diesel tulee ensin saataville Riiassa, Nesteen asemalla osoitteessa 84 Ulmaņa gatves. Nesteellä on Latvian johtava automaattiasemien verkosto.

”Ilmastonmuutos on aikamme suurimpia haasteita. Neste MY uusiutuva diesel tarjoaa ilmastotietoisille asiakkaillemme vastuullisen vaihtoehdon, joka ei vaadi muutoksia käytössä oleviin moottoreihin tai ajoneuvoihin. Se on helppo tapa vähentää ilmastopäästöjä tässä ja nyt. Neste MY on myös perinteistä fossiilista dieseliä parempaa niin moottorin suorituskyvyn kuin ympäristönkin kannalta”, kertoo Neste Latvian johtaja Arttu Airiainen.

”Vuonna 2017 Neste MY uusiutuvalla dieselillä asiakkaamme pystyivät vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 8,3 miljoonaa tonnia. Määrä vastaa kolmen miljoonan henkilöauton poistamista tieliikenteestä kokonaiseksi vuodeksi tai että koko Latvia olisi yli kolmen vuoden ajan täysin autoton. Olemme erittäin iloisia, että voimme tarjota nyt tätä huippulaatuista tuotetta myös Riiassa, ensiksi pilottihankkeena nähdäksemme kuinka hyvin latvialaiset autoilijat ottavat sen vastaan”, Airiainen jatkaa.

Latvialaiset autoilijat ovat ympäristötietoisia

Nesteen kyselytutkimukseen* vastanneista yli 700 latvialaisesta autoilijasta 65 % on kuullut uusiutuvasta dieselistä ja sen ominaisuuksista. Vastaajista suurin osa, 78 %, oli sitä mieltä, että puhtaamman ilman ja terveellisemmän ympäristön huomioonottaminen olivat tärkeä tekijä polttoaineen valinnassa. 

”Tuomalla tämän huippulaatuisen tuotteemme Latvian markkinoille juhlistamme samalla 100-vuotiasta Latviaa tarjoamalla asiakkaillemme 100 %:sti uusiutuvan vaihtoehdon. Sekä kuluttajat että yritysasiakkaamme voivat ottaa tuotteen käyttöön välittömästi. Se on myös täydellinen valinta talviolosuhteisiin, sillä se kestää hyvin alhaisia lämpötiloja, jopa -38 °C:seen asti”, Airiainen kertoo.

*) CAWI-tutkimus (internetkysely) tehtiin kesäkuussa 2018 ja siihen saatiin yhteensä 709 vastausta.

Lue seuraavaksi