Uutiset

Autot

Scanialta ennätyssuuri hybridilinja-autotoimitus Norjaan

Scania toimittaa 140 bussia julkiseen liikenteeseen Oslosta lounaaseen sijaitsevaan Kristiansandin kaupunkiin. Toimitukseen sisältyy Scania Fleet Care -palvelu, jossa Scanialla on täysi vastuu bussikaluston korjauksista ja huolloista. Kaikki linja-autot voivat käyttää biodieseliä polttoaineenaan, ja 70 bussissa on hybriditekniikkaa, mikä tekee tästä Scanian suurimman yksittäisen hybridiajoneuvotoimituksen tähän mennessä.

”Tämä on esimerkki Scanian monista kestävän kehityksen kuljetusratkaisuista”, kertoo Scanian linja-autoista vastaava johtaja Karin Rådström. ”Emme keskittyneet vain yhteen ratkaisuun, vaan useisiin, mikä mahdollisti sen, että pystyimme täyttämään asiakkaan vaatimukset.”

Toimitus sisältää Scania Citywide LE Suburban Hybrid, Scania Citywide LE Suburban ja Scania Higer A30 -busseja. Kaikki nämä autot voivat käyttää polttoaineena biodieseliä. Linja-autot otetaan käyttöön heinäkuussa 2018. Boreal Buss -yhtiö ajaa liikennettä uusilla linja-autoilla julkisen liikenteen harjoittajan Agder Kollektivtrafikk -yhtiön puolesta. Boreal Buss -yhtiöllä on jo 170 Scania-linja-autoa Norjassa.

Kauppa sisältää myös seitsemän vuoden Scania Fleet Care -korjaus- ja huoltosopimuksen. Fleet Care tehostaa kaluston kokonaiskäyttöä, helpottaa kustannusten hallintaa ja voi osaltaan vaikuttaa myönteisesti kassavirtaan.

Toimitus on paitsi kautta aikain Scanian suurin hybridilinja-autotoimitus myös Norsk Scanian historian suurin linja-autotilaus. Norsk Scania on Scanian tytäryhtiö Norjassa. Sillä on 45 palvelupistettä eri puolilla maata. Yhtiö työllistää noin 1000 henkilöä lähinnä palveluliiketoiminnassa.

Lue seuraavaksi