Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi premium-talvirengas kevytkuorma-autoihin

Uusi Nokian Hakkapeliitta LT3 on suunniteltu erityisesti vaativaan talvikäyttöön, ja se tarjoaa huippuluokan turvallisuutta, vakautta ja kestävyyttä sekä ammattikäyttöön että päivittäiseen ajoon. Erinomaisten talviominaisuuksien ja vahvan rakenteen lisäksi Nokian Hakkapeliitta LT3 erottuu edeltäjistään ainutlaatuisten ruostumattoman nastainnovaatioiden ja lisääntyneen urasyvyyden ansiosta. Talviturvallisuuden edelläkävijänä ja jopa yli 100 talviturvallisuuspatentin haltijana Nokian Renkaat suunnitteli Nokian Hakkapeliitta LT3 talvirenkaaseen täysin uudenlaisen nastaratkaisun. Uusi ratkaisu on suunniteltu erityisesti raskaaseen käyttöön ja karuihin talviolosuhteisiin.

Nokian Hakkapeliitta LT3:n kattava ja moderni kokovalikoima sisältää 16 tuotetta 16–20 tuuman kokoluokissa. Nopeusluokka on Q (160 km/h), ja rengas tulee kuluttajien saataville syksyllä 2019. Nokian Hakkapeliitta LT3:n päämarkkina-alueet ovat Pohjoismaat, Pohjois-Amerikka, Keski-Eurooppa ja Venäjä.

Ensiluokkaista talviturvallisuutta

Renkaat ovat ensimmäinen puolustuslinja kaikkein vaativimmissa olosuhteissa. Suurimpia haasteita talviliikenteessä ja vaarallisissa ajo-olosuhteissa ovat jarrutusteho, kaarrepito sekä kaistanvaihdot pakkautuneella lumella. Raskaille ajoneuvoille vetokyky on erityisen tärkeää. Nokian Renkaiden kuuluisat Hakkapeliitta-talvirenkaat on suunniteltu kesyttämään äärimmäisimmätkin talviolosuhteet turvallisesti ja luotettavasti.

Nokian Hakkapeliitta LT3 on tehty raskaisiin nelivetoautoihin ja pick-upeihin, ja se on täydellinen kumppani auraukseen tai perävaunun hinaamiseen kylmien talvikuukausien aikana. Siinä on uusi, aggressiivinen pintakuvio, joka poistaa tehokkaasti lunta ja loskaa renkaan ja tien välistä. Kulutuspinnan keskiosan muotoilu parantaa vakautta ja ohjausvastetta, kun taas räätälöidyt lamellit tarjoavat erinomaista vetokykyä ja kaarrepitoa. Uudessa nuolimaisessa pintakuviossa on syvemmät urat, jotka parantavat loskaliirron torjuntaa sekä puhdistuvuutta syvässä lumessa.

Ruostesuojaus parantaa kestävyyttä

Uuden Nokian Hakkapeliitta LT3:n tärkein ominaisuus on uudistettu nastateknologia. Nokian Renkaiden uusi Arctic Stud -nastakonsepti koostuu täysin uudesta nastamallista ja runkomateriaalista, jotka parantavat kestävyyttä raskaassa käytössä sekä karuissa talviolosuhteissa. Nastat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mikä lisää sekä tyyliä että toimivuutta.

Ruostumattoman teräksen ansiosta rengas kestää suolatuilla teillä pitempään. Huippuluokan talvipidon ja käsiteltävyyden optimoinnin lisäksi se pitää myös renkaan ulkonäön tyylikkäänä.

”Uuden, funktionaalisen muotoilun ansiosta nastakonsepti tarjoaa äärimmäistä pitoa liukkaisiin tieolosuhteisiin sekä enemmän turvallisia kilometrejä. Ankkurinastassa on tähden muotoinen kovametallitappi ja pohjalaipan muotoilu on uusittu. Nastan runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mikä parantaa kestävyyttä vaativassa käytössä ja estää nastan ruostumisen. Uuden materiaalin lisäksi nastat kohdistetaan reikiinsä uuden pohjalaipan avulla. Uudet nastat ovat 12,7 mm pitkiä, siis kaksi millimetriä pidempiä kuin edellisessä mallissa. Nastojen kuluminen kestää näin kauemmin”, selventää Tommi Ajoviita, Nokian Renkaiden kehityspäällikkö.

Uuden Nokia Hakkapeliitta LT3:n urasyvyys on kasvatettu 13,5 millimetriin ja korkeamman kuormaindeksin ( >121) malleissa 14,5 millimetriin. Lisätyn kulutuspinnan ja paremman nastojen kiinnityksen ansiosta rengas on kestävämpi ja tarjoaa enemmän ajokilometrejä.

Lue seuraavaksi